Hvorfor boykotte G4S?

G4S beskytter besættelsen

I oktober 2010 blev det afsløret, at det dansk-britiske sikkerhedsselskab G4S fortsat er involveret i den israelske besættelsesindustri ved checkpoints såvel som i fængsler og ulovlige bosættelser på Vestbredden. Dermed er G4S direkte involveret i Israels ulovlige besættelse af Palæstina. Det til trods for, at G4S allerede i 2002 lovede at trække sig ud af de ulovlige bosættelser på Vestbredden.

G4S opererer i folkeretsstridige bosættelser, ved checkpoints og i fængsler, hvor omfattende tortur finder sted, og hvor mindreårige sidder fængslet. Dermed medvirker G4S til både at legitimere og opretholde deres eksistens. Desuden profiterer G4S på de mange overgreb, der er den palæstinensiske befolknings hverdag under den israelske besættelse.


Handling nytter

I 2010 blev G4S mødt af bred kritik fra mange kanter, blandt andet den daværende udenrigsminister Lene Espersen og FN-forbundet, og G4S reagerede på kritikken ved at bekendtgøre, at de af etiske årsager vil trække sig fra de checkpoints, der er en del af den folkeretsstridige mur. Denne udvikling viser, at folkeligt pres virker og kan få virksomheder som G4S til at genoverveje og ligefrem stoppe deres uetiske aktiviteter.

Derfor er det vigtigt, at vi holder fokus på G4S. Vi kræver, at de trækker sig fra samtlige aktiviteter i Palæstina og Israel der knytter sig til besættelsen af Palæstina. Indtil da vil vi boykotte G4S!


> Download vores rapport om hvorfor du skal boykotte G4S

Advertisements